20 VINKKIÄ KUINKA OPPIA PAREMMAKSI BOOKKAAJAKSI

Meillä oli huikea bookkaamispäivä ja siitä innostuneena päätin pistää ajatuksia aiheesta blogimuotoon.

Bookkaaminen on kyllä hirveän tärkeä osa aktiivista myyntiä. Jos et saa tapaamisia, varsinaista myyntiä on vaikea useissa busineksissa aloittaa. Jos et pääse myymään, niin...

Seidat - booking

Alla oleva lista ei ole tärkeysjärjestyksessä ja kaikki kohdat eivät välttämättä sovellu ihan joka businekseen. Käytä harkinnan mukaan :D

1. Bookkaaminen on mukavinta yhdessä. Kannattaa luoda perinne, jossa bookkaamiselle on koko tiimin yhteinen aika säännöllisesti. Meillä on otettu käyttöön viikottainen bookkisessio. Vielä sitä ei voi sanoa perinteeksi, seuraavan aihetta sivuavan postauksen yhteydessä näin voi ollakin

2. Bookkaaminen soittamalla on edelleen tehokasta. Tapaamisia voi sopia myös someilemalla, mutta molempien yhdistelmä lienee se voittavin ratkaisu monesti. Tuskin millään muulla tavalla toimittuna päivän päätteeksi pelkästään minulla olisi tullut kalenteriin 22 uutta tapahtumaa.

3. Häröile somessa! Olet somettamalla nimenä todennäköisesti tutumpi ja tutummalle on helpompi vastata kyllä.

4. Valmistaudu hyvin. Riittävä nimilista on tärkeä. Minulla oli noin 50 nimeä ja se riitti juuri sopivasti koko päiväksi ja purtavaa jäi vielä seuraavallekin. Jos tavoittelet jotain muuta kohderyhmää kuin päättäjiä, listan tulee olla todennäköisesti pitempi, koska heidät saa niin paljon paremmin kiinni.

5. Läheskään kaikkia ei saa kiinni aina soittamalla juuri silloin, kun haluaisit. Ei se ole sinun syy, taustalla on todennäköisesti syitä, miksi sinun kannattaa ehdottomasti koittaa tavoitella toisellakin kerralla. Myös tekstareiden käyttö on toki sallittua. Olen sopinut kymmeniä tapaamisia niiden avulla, koska niihin voi usein reagoida, vaikka puhelimeen vastaaminen olisi mahdotonta.

6. Kannattaa tavoitella myös maakunnan yrityksiä, koska niiden päättäjiä on helpompi tavoittaa kuin esim. pääkaupunkiseudun muka hirveän kiireisiksi itsensä tekeviä päättäjiä. Edellytyksenä tietysti, että pystyt heille myös tuotteen tai palvelun tarjoamaan.

7. Bookkaamiseen pitää keskittyä. Kun bookkaat, keskity vain siihen. Soittoja liukuhihnalta, eikä mitään muuta häröilyä, ei maileja, ei Faecebookia, ei kavereiden Whatsup-rinkejä. Jatkuvat toistot pitää systeemin pyörimässä ja turhalle arpomiselle ei jää tilaa.

8. Hyödynnä teidän keräämää dataa potentiaalisista asiakkaista aktiivisesti, kun teet soittolistaa. Tee soittolista suoraan CRM-järjestelmään, jotta data on valmiina seuraavallakin kerralla ja vältyt tupla- tai triplatyöltä. Usein CRM pursuaa potentiaalisia asiakkaita, jotka odottavat soittoasi. Tavalla tai toisella tutusta firmasta soitettuun puheluun suhtaudutaan aina positiivisemmin.

9. Hyödynnä verkkosivujesi kävijädataa. Leadfeeder on tähän ihan kuningas. Tämän tiedon kun yhdistät muuhun käytössä olevaan tietoosi, tulee tapaamisia lähes pomminvarmasti.

10. Kannattaa soittaa sekä uusia, että vanhoja nimiä. Vanhat listalla jalostuneet kontaktit pehmenee vähitellen ja uudet pitää homman raikkaana. Listalla jatkuvasti pyörivät nimet on usein niitä vaikeasti tavoitettavia. Kun sellaisen tavoitat, älä päästä irti.

11. Muista, että bookkaamisen tavoite on vain sopia tapaaminen. Pidä siis homma yksinkertaisena. Sinä tai joku muu haluaa tavata henkilön, jolle soitat. Älä lähde kalenteribingoon. Aika vain rohkeasti kalenteriin joka soitolla. Tehtyyn kalenterikutsuun voi laittaa linkin vaikka Youcanbook.me-palvelun avulla avattavaan kalenteriisi, jos asiakas ei puhelun aikana voi vahvistaa aikaa omasta kalenterista ja tuleekin päällekäisyys. Kun saat ajan kerralla kalenteriin, vapautuu tulevinakin tunteina ja päivinä aika aktiiviseen kontaktointiin.

12. Pidä kunnolla kirjaa soitoista, onnistumisista ja epäonnistumisista. Tee lyhyet muistiinpanot heti. Tällöin voit keskittyä jatkuvasti käynnissä olevaan asiakaskohtaamiseen täysillä, koska seuraavan puhelun jälkeen et enää muista, mistä edellisessä puhuit. Jos muistat, et keskity puheluun tarpeeksi. Epäonnistumisista kannattaa erityisesti tehdä 1-2 lauseen muistiinpanot käyttämästäsi kärjestä. Jos menee vihkoon, osaat ensi kerralla ottaa toisella kulmalla. Seuraavaa kertaa kannatta alkaa heti valmistelemaan.

13. Tarjoa mahdollisuutta nopeaan etätapaamiseen. Etätapaamiseen aika löytyy paljon useammin, koska päättäjät liikkuvat jatkuvasti ja toimistoaika on kortilla. Jos teillä ei ole valmiutta sujuville etätapaamisille, me Seidatilla autamme mielellämme.

14. Älä häkelly, vaikka sarjatyönä soittaessa välillä sekoitat kenen kanssa puhut ja mistä firmasta on kyse. Sitä sattuu kokeneemmillekin. Pidä kuitenkin työpöytä järjestyksessä, jotta näitä tilanteita tapahtuisi mahdollisimman harvoin.

15. Kun käytät jotain handsfreetä, sinulla on jatkuvasti kaksi kättä valmiina siirtymään toiseen paikkaan ja hakemaan tarvittaessa lisää tietoa. Tee ylimääräiset tiedon keräämiset kuitenkin bookkisession ulkopuolella pääsääntöisesti ja siirry seuraavaan potentiaaliin. Jos alat härväämään rytmi häiriintyy ja tulokset laskevat heti dramaattisesti.

16. Puhu selkeästi, esittele itsesi. Selkeäkielisen ihmisen kanssa on mukava jutella ja asiat on helpompi ymmärtää. Keskity päämärätietoiseen keskusteluun, ei puhumiseen.

17. Kannattaa myydä ideaa, jotta tuleva asiakkaasi innostuu ja haluaa tavata. Meidän kohdalla se tarkoittaa ideaa myynnin kehityksestä. Se kiinnostaa myynti- ja toimitusjohtajia aina! Jos ei kiinnosta, kannattaa ainakin meidän siirtyä äkkiä seuraavaan asiakkaaseen. Jos tänään vedin pelkällä presentaatiokärjellä, en tainnut onnistua kertaakaan. Itse en vedä kahta puhelua täysin identtisesti, vaan muuntelen keskustelua asiakaskohtaisesti. Sillä tavalla se on itsellekin miellyttävää. En myöskään ole löytänyt mitään ylivoimaista voittavaa helposti sanasta sanaan toistettavaa settiä.

18. Anna potentiaaliselle asiakkaalle idea. Anna ensin, saat sitten kaksin verroin takaisin.

19. Bookkaaminen on hauskaa ja mukavaa. Bookkipäivään voit myös itse valmistautua vähän rennommin. Soittaa voi hyvin verkkarit jalassakin.

20. Hymyile, se kuuluu ja tarttuu!

Oma statistiikkani päivän osalta meni karkeasti seuraavasti:

 • Soittoaika klo 10-16:30. Aamulla vedimme ennen rumban aloittamista yhteen tavoitteet ja kerrättiin parhaat vinkit. Samalla sa
 • atettiin menettää teoriassa tehokasta aikaa, mutta on parempi tehdä selkeällä tavoitteella hommia kuin haahuilla epämääräisesti eteenpäin.
 • 70 kertaa painoin vihreää luuria.
 • 22 uutta tapaamista kalenteriin.
 • lounas ja noin 3 kuppia kahvia, joista yhden lämmitin mikrossa.
 • aavistuksen toimarin tehtäviä tapaamisten sopimisen rinnalla, vaikka ei saisi.

Käytössä olleet työkalut:

 • Prospektointi: käytin aikaa noin 2-3 tuntia listan täydentämiseen, noin puolet uusia ja puolet vanhaa listaa.
 • Freshsales CRM, keskeisessä roolissa vanha asiakashistoria ja erityisesti järjestelmään integroidut sähköpostit
 • Leadfeeder, verkkosivujen kävijädata
 • Vainu, potentiaaliset asiakkaat, todellisuudessa en tällä kerralla Vainuun asti päässyt, koska nimiä oli riittävästi ilman uusien kaivamista
 • Seidatin oma käyttäjätietokanta
 • Fonectan Finder ja asiakkaiden verkkosivut, joista poimin mm. puuttuvia puhelinnumeroita ja päivitin henkilötietoja
 • LinkedIn, paras tapa varmistaa henkilön tämän hetken positio
 • Soittaminen
 • CRM auki koneen selaimessa ja puhelimessa App, josta kaikki puhelut lähti ja joka sitten vaatii tekemään lyhyet muistiinpanot
 • Asiakkaiden verkkosivut, joista varmistan unohtaessani, mitä liiketoimintaa asiakas tekee. Harvoin joutuu avaamaan, kun asia on kuitenkin tsekattu jo listaa tehdessä.
 • CRM:n integroitu Googlen kalenteri, josta kaikki kutsut livahtaa sujuvasti asiakkaalle
 • tulevaan tapaamiseen muistiinpanona vähän agendaa, linkki tapaamisessa käytävään Seidat-esitykseen ja omat yhteystiedot
 • Handsfree
 • Hyvä tuoli ja ympärille tilaa kävellä puheluiden aikana ympyrää

Me muuten ylitettiin tavoitteet porukkana hienosti!!! Tavoitteet kannattaa asettaa maltillisesti, mutta riittävän kunnianhimoisesti. Ylittäminen on mukavaa ja törkeä ylittäminen antaa voittajafiiliksen!

NOSTA etäMYYNTITAPAAMISET uudelle tasolle

ilmaisen etämyyntioppaan avulla pääset hyvin vauhtiin

Tukeeko esitysmateriaalisi etämyyntitilannetta? Ohjaako se kauppaan? Seidatin avulla on mahdollista luoda myyntitapaamisiasi varten valmis konsepti, jota on helppo monistaa kaikille myyjillesi joustavassa muodossa.

Tilaa Seidatin ilmainen opas toimivan etäkonseptin luomiseen, niin saat meidän vinkit sen kehittämiseen.

Alta voit myös varata suoraan ajan tapaamiselle, jossa pääsemme keskustelemaan juuri teidän yrityksenne etämyynnistä ja sen kehittämisestä konseptoinnin avulla.
Kiitos tilauksesta! 
Saat oppaan sähköpostiisi tuota pikaa.
Hups! Jotain meni pieleen. Yritä hetken pääästä uudestaan.

ESITYKSET uudelle tasolle

ilmaisen oppaan avulla pääset hyvin vauhtiin

Kiitos tilauksesta! 
Saat oppaan sähköpostiisi tuota pikaa.
Hups! Jotain meni pieleen. Yritä hetken pääästä uudestaan.
Tilaa Seidatin ilmainen esitysopas, niin saat meidän vinkit esitysmateriaaliesi kehittämiseen:
- Tukeeko esitysmateriaalisi käyttötarkoitusta?
- Onko esitysten tavoitteen määrittäminen tuttua? 
- Mikä merkitys on visuaalisuudella viestin sisäistämiseen?

Oppaan avulla on mahdollista kehittää esitysmateriaalejasi ja kasvattaa ymmärrystä, miten esitykset kannattaa rakentaa.

Alta voit myös varata suoraan ajan tapaamiselle, jossa pääsemme keskustelemaan juuri teidän esityksien kehittämisestä.

NOSTA etäMYYNTITAPAAMISET uudelle tasolle

ilmaisen oppaan avulla pääset hyvin vauhtiin

Tukeeko esitysmateriaalisi etämyyntitilannetta? Ohjaako se kauppaan? Seidatin avulla on mahdollista luoda myyntitapaamisiasi varten valmis konsepti, jota on helppo monistaa kaikille myyjillesi joustavassa muodossa.

Tilaa Seidatin ilmainen opas toimivan etäkonseptin luomiseen, niin saat meidän vinkit sen kehittämiseen.

Alta voit myös varata suoraan ajan tapaamiselle, jossa pääsemme keskustelemaan juuri teidän yrityksenne etämyynnistä ja sen kehittämisestä konseptoinnin avulla.
Kiitos tilauksesta! 
Saat oppaan sähköpostiisi tuota pikaa.
Hups! Jotain meni pieleen. Yritä hetken pääästä uudestaan.
Paulus Perkkiö, CEO
SOVI TAPAAMINEN

lue samasta kategoriasta:

kokeile nyt!

Kirjaudu sisään Seidatiin ja aloita ilmainen yksityiskäyttö tai 14 päivän testijakso tiimisi kanssa jo tänään.

Aloita ilmaiseksi